Skindr biedt als eerste app professioneel huidadvies aan binnen de 24 uur

“Dit is een noodgeval, help me uit de brand”

June 6, 2023

Je kindje krijgt die honinggele korst op zijn of haar gezicht en je weet hoe laat het is: impetigo is een van de meest besmettelijke huidinfecties en wordt best zo snel mogelijk ingeperkt. Je hebt een insectenbeet opgelopen en je huid reageert net iets extremer dan verwacht, de allergische reactie wordt ernstig en je wil onmiddellijk een oplossing. Wondroos kan er dan weer voor zorgen dat je ziek wordt en verergert aan een hoog tempo, en bij zware zonnebrand loop je risico op een zware ontsteking of blijvende littekens als je het niet snel correct verzorgt.

​“Bij sommige huidaandoeningen is een zeer snelle aanpak van belang om een goed herstel te kunnen garanderen. Maar soms zijn patiënten ook zo ongerust, dat onmiddellijke geruststelling voor mentale rust zorgt." Dr. Avermaete, co-founder Skindr en dermatoloog

Het ene huidprobleem is urgenter dan het andere. Maar soms kunnen huidirritaties subjectief dringend aanvoelen, los van de objectieve criteria. De context kan een belangrijke rol spelen. Stel je voor dat je de volgende dag op reis vertrekt, maar plots huiduitslag krijgt door de warmte. Een probleem dat niet bepaald zal beteren tijdens een zonvakantie.

Of je gaat eerstdaags trouwen en net dán krijg je uitslag. Dat zijn momenten waarop professioneel advies van een dermatoloog van onschatbare waarde is.

Enter: Skindr. De app maakt het sinds kort mogelijk om binnen de 24u geholpen te worden door een gecertificeerd dermatoloog. Binnen die korte tijdspanne krijg je een diagnose, behandelingadvies en daarbijhorend voorschrift. Zo kan de behandeling al worden opgestart lang voor je op het vliegt stapt of de eerste dans inzet.

Skindr maakt snelle dermatologische hulp mogelijk dankzij hun team van dermatologen. Elk van hen volgde een speciale opleiding teledermatologie en hebben al meer dan 1.000 consultaties gedaan via deze weg. Op die manier garandeert Skindr zowel snelheid als kwaliteit. Lukt het toch niet om hulp te bieden binnen de 24u, dan wordt een terugbetaling voorzien.

Geen noodgeval, maar toch liever geen maanden wachten op een beschikbare dermatoloog? Je kan ook bij Skindr terecht voor minder urgente problemen of chronische aandoeningen: reeds 14.000 mensen vonden hun weg naar de online dermatoloog. Je beslist zelf welk type consult je kiest op basis van hoe snel je geholpen wil worden. Bij Skindr start je een consult vanaf 39 euro en is de gemiddelde wachttijd 48 uur. Wie gegarandeerd binnen de 24u geholpen wil worden, betaalt 99 euro voor een consult en bijkomende vragen. Kan het probleem langer wachten, dan betaal je 59 euro (binnen de 48 uur) en 39 euro (binnen 5 werkdagen).

Dit zijn de 3 consult types die Skindr vanaf 13.06 aanbiedt:

  • Antwoord van de dermatoloog binnen 5 werkdagen (39,-)
  • Antwoord van de dermatoloog binnen 48u met de mogelijkheid om tot 3 dagen na je consultatie nog bijkomende vragen te stellen aan de arts (59,-)
  • Antwoord van de dermatoloog binnen 24u met de mogelijkheid om tot 7 dagen na je consultatie nog bijkomende vragen te stellen aan de arts (inclusief weekends - 99,-)

Over Skindr

Skindr is een medische app die mensen helpt om snel en professioneel huidadvies te ontvangen van een dermatoloog, inclusief behandelplan en voorschrift. Zonder ellenlange wachtlijsten, zonder verplaatsing, zonder gedoe.

De app werd in 2021 door dr. Annelies Avermaete (dermatoloog) en Jochen Boeykens (patiënt) in samenwerking met 20 dermatologen gelanceerd. Ondertussen is de organisatie uitgegroeid tot 1 van de grootste dermatologieklinieken in België en Nederland met duizenden patiënten. Skindr heeft als doel om patiënten de best mogelijke dermatologie-ervaring te bieden en om voor dermatologen de best mogelijke werkplek te zijn.

Betrouwbaar advies van een dermatoloog was nog nooit zo dichtbij.

Hoe werkt het? (25sec)