Veelgestelde Vragen

Kan ik een attest krijgen voor de zonnebank via Skindr?
Is er terugbetaling voor een consultatie via Skindr?

Er is geen  terugbetaling voor een consultatie via Skindr. Voor een consultatie bij de dermatoloog in de praktijk betaal je in België tussen €50 en €90. De meeste dermatologen vragen €55 voor een consultatie in de praktijk. Daar krijg je €21 van terug via de mutualiteit. Je betaalt via Skindr in de meeste gevallen ongeveer hetzelfde. De gemiddelde wachttijd voor een consultatie in de praktijk bedraagt in België 4 maand, maar 6 maand of meer is geen uitzondering. Bij Skindr krijg je gemiddeld binnen de 48u antwoord en hoef je je niet te verplaatsen.

Kan ik Skindr op vakantie gebruiken?

Skindr kan je  ook op vakantie gebruiken. Je dermatoloog kan voorschriften maken die ook in buitenlandse apotheken geldig zijn. Meld dit aan je dermatoloog zodat deze een voorschrift of recept in pdf formaat bezorgt.

Hoeveel kost een consultatie via Skindr?

Een consultatie met een dermatoloog kost via Skindr €39. De arts bekijkt je informatie en foto's en stuurt je een advies en eventueel een voorschrift/recept voor de benodigde medicatie.

Hoe kan ik een consultatie voor mijn kind doen?

Om Skindr te gebruiken moet je minstens 18 jaar zijn. Als ouder kan je wel voor je minderjarig kind een consultatie vragen. Je zal eerst de gegevens van je kind moeten invoeren en nadien ook je eigen gegevens. Je zal als ouder de communicatie met de arts doen. Dit kan uiteraard ook gebruikt worden voor andere familieleden of personen waarvoor je optreedt.

Wat betekent gemiddelde wachttijd?

De wachttijden in dermatologie lopen op tot enkele maanden. Skindr wil hier actief iets aan doen door de communicatie met uw dermatoloog te optimaliseren. De dermatologen die bij Skindr aangesloten zijn trachten uw consultatie zo snel mogelijk te beantwoorden. Op het profiel van elke arts ziet u de gemiddelde responstijd van elke arts afzonderlijk. Dit helpt u een idee geven van de reactietijd van uw dermatoloog. Dit is nog steeds een gemiddelde, dus er wordt niet van de arts verwacht binnen deze tijd te antwoorden. Onze dermatologen werken op verschillende uren en dit wordt aangeduid op het profiel van de dermatoloog. Meestal vallen weekend en nacht buiten de werkuren en gaat ook een dermatoloog soms op vakantie.

Waar worden mijn foto’s voor gebruikt?

Uw foto’s worden enkel gebruikt door uw arts bij het bepalen van een advies. Uw foto’s zullen nooit gepubliceerd worden.

Hoe verloopt een Skindr consultatie?

1. Na registratie kan je je huidprobleem uitvoerig beschrijven en foto’s via je smartphone uploaden.

2. Je dermatoloog kan vragen om bijkomende informatie of bijkomende foto’s. Indien nodig, zal de dermatoloog je telefonisch contacteren.

3. Als de informatie en foto’s voldoende duidelijk zijn, zal je dermatoloog een diagnose en behandelplan voorstellen. Eventuele voorschriften voor medicatie worden onmiddellijk toegevoegd.

4. Je krijgt een melding van Skindr via email wanneer je arts geantwoord heeft.

5. De mogelijkheid blijft bestaan om via het platform bijkomende vragen te stellen, tot de consultatie afgesloten wordt door je dermatoloog.

Zullen mijn foto's confidentieel behandeld worden?

Ja. Als deel van uw medisch dossier en in lijn met de GDPR-wetgeving worden foto's  opgeslagen op beveiligde servers in een gecontroleerde omgeving. Onze strenge veiligheids- en privacy standaarden zorgen voor de absolute bescherming van uw persoonlijke informatie. Uw patiëntendossier zal dan ook niet doorgestuurd worden naar iemand die daar geen bevoegdheid voor heeft. Gelieve onze terms & conditions en privacy policy te consulteren indien u meer informatie wenst.

Wanneer zou ik van Skindr gebruik kunnen maken?

Heb je een huiduitslag die u zorgen baart? Wil je geen weken wachten om bij een dermatoloog terecht te kunnen? Kan je moeilijk vrijaf krijgen op je werk of op school? Zie je ertegenop om parkeerplaats te zoeken en in de wachtzaal te gaan zitten? Of wil je gewoon een second opinion? Dankzij Skindr krijg je binnen enkele dagen een duidelijke diagnose, voorstel tot behandeling en (indien nodig) een voorschrift voor medicatie.


Hoe lang duurt het om antwoord te krijgen van een Skindr dermatoloog?

De dermatologen op Skindr behandelen hun eigen consultaties op de momenten die zij zelf ingepland hebben. Bij elke arts kan je zien wat de gemiddelde reactietijd is. Op deze manier krijg je een indicatie van hoelang het ongeveer duurt om een antwoord te krijgen.

Wat als er medicatie nodig is? Hoe ontvang ik mijn voorschrift?

Als de voorgestelde behandeling het gebruik van medicatie vereist, zal het voorschrift voor Belgische patiënten onmiddellijk beschikbaar zijn op de elektronische identiteitskaart. Voor Nederlandse patiënten zal het recept beschikbaar zijn bij de door u gekozen apotheek.  Wanneer u in het buitenland bent, meldt u dit aan de dermatoloog tijdens de consultatie en ontvangt u een voorschrift in PDF formaat dat u in een buitenlandse apotheek kan gebruiken.

Wat als ik een biopsie nodig heb of er een ernstig huidprobleem vastgesteld wordt?

Mocht de dermatoloog een potentieel ernstig probleem ontdekken, zoals huidkanker, zal u geadviseerd worden om op korte termijn een afspraak te maken in de praktijk voor een eventuele biopsie of verdere onderzoeken.

Hoe gekwalificeerd zijn de Skindr dermatologen?

De dermatologen die bij Skindr zijn aangesloten zijn gediplomeerde en gecertificeerde  dermatologen die meestal zelf een praktijk hebben of in een ziekenhuis werken.

Is Skindr ook beschikbaar tijdens het weekend?

Skindr is permanent beschikbaar. U kan de omschrijving van uw probleem en foto's doorsturen, op eender welk tijdstip. Elke dermatoloog geeft zo snel mogelijk een advies maar ook zij verdienen soms een rustpauze in het weekend.

Hulp van een dermatoloog binnen 48u.

Behandeling Starten