Veelgestelde Vragen

Hoe verloopt een Skindr consultatie?

1. Na registratie kan je je huidprobleem uitvoerig beschrijven en foto’s via je smartphone uploaden.

2. Je dermatoloog kan vragen om bijkomende informatie of bijkomende foto’s. Indien nodig, zal de dermatoloog je telefonisch contacteren.

3. Als de informatie en foto’s voldoende duidelijk zijn, zal je dermatoloog een diagnose en behandelplan voorstellen. Eventuele voorschriften voor medicatie worden onmiddellijk toegevoegd.

4. Je krijgt een melding van Skindr via email wanneer je arts geantwoord heeft.

5. De mogelijkheid blijft bestaan om via het platform bijkomende vragen te stellen, tot de consultatie afgesloten wordt door je dermatoloog.

Zullen mijn foto's confidentieel behandeld worden?

Ja. Als deel van uw medisch dossier en in lijn met de GDPR-wetgeving worden foto's  opgeslagen op beveiligde servers in een gecontroleerde omgeving. Onze strenge veiligheids- en privacy standaarden zorgen voor de absolute bescherming van uw persoonlijke informatie. Uw patiëntendossier zal dan ook niet doorgestuurd worden naar iemand die daar geen bevoegdheid voor heeft. Gelieve onze terms & conditions en privacy policy te consulteren indien u meer informatie wenst.

Wat betekent gemiddelde wachttijd?

De wachttijden in dermatologie lopen op tot enkele maanden. Skindr wil hier actief iets aan doen door de communicatie met uw dermatoloog te optimaliseren. De dermatologen die bij Skindr aangesloten zijn trachten uw consultatie zo snel mogelijk te beantwoorden. Op het profiel van elke arts ziet u de gemiddelde responstijd van elke arts afzonderlijk. Dit helpt u een idee geven van de reactietijd van uw dermatoloog. Dit is nog steeds een gemiddelde, dus er wordt niet van de arts verwacht binnen deze tijd te antwoorden. Onze dermatologen werken op verschillende uren en dit wordt aangeduid op het profiel van de dermatoloog. Meestal vallen weekend en nacht buiten de werkuren en gaat ook een dermatoloog soms op vakantie.

Wat als er medicatie nodig is? Hoe ontvang ik mijn voorschrift?

Als de voorgestelde behandeling het gebruik van medicatie vereist, zal het voorschrift voor Belgische patiënten onmiddellijk beschikbaar zijn op de elektronische identiteitskaart. Voor Nederlandse patiënten zal het recept beschikbaar zijn bij de door jouw gekozen apotheek.  Wanneer je in het buitenland bent, meld je dit aan de dermatoloog tijdens de consultatie en ontvang je een voorschrift in PDF formaat dat je in een buitenlandse apotheek kan gebruiken.

Hoe gekwalificeerd zijn de Skindr dermatologen?

De dermatologen die bij Skindr zijn aangesloten zijn gediplomeerde en gecertificeerde  dermatologen die meestal zelf een praktijk hebben of in een ziekenhuis werken.

Wat als ik een biopsie nodig heb of er een ernstig huidprobleem vastgesteld wordt?

Mocht de dermatoloog een potentieel ernstig probleem ontdekken, zoals huidkanker, zal je geadviseerd worden om op korte termijn een afspraak te maken in de praktijk voor een eventuele biopsie of verdere onderzoeken.

Is Skindr ook beschikbaar tijdens het weekend?

Skindr is permanent beschikbaar. Je kan de omschrijving van jouw probleem en foto's doorsturen, op eender welk tijdstip. Elke dermatoloog geeft zo snel mogelijk een advies maar ook zij verdienen soms een rustpauze in het weekend.

Is er terugbetaling voor een consultatie via Skindr?

Er is geen  terugbetaling voor een consultatie via Skindr. Voor een consultatie bij de dermatoloog in de praktijk betaal je in België tussen €50 en €90. De meeste dermatologen vragen €55 voor een consultatie in de praktijk. Daar krijg je €21 van terug via de mutualiteit. Je betaalt via Skindr in de meeste gevallen ongeveer hetzelfde. De gemiddelde wachttijd voor een consultatie in de praktijk bedraagt in België 4 maand, maar 6 maand of meer is geen uitzondering. Bij Skindr krijg je gemiddeld binnen de 48u antwoord en hoef je je niet te verplaatsen.

Waar worden mijn foto’s voor gebruikt?

Uw foto’s worden enkel gebruikt door uw arts bij het bepalen van een advies. Uw foto’s zullen nooit gepubliceerd worden.

Hoe kan ik een consultatie voor mijn kind doen?

Om Skindr te gebruiken moet je minstens 18 jaar zijn. Als ouder kan je wel voor je minderjarig kind een consultatie vragen. Je zal eerst gevraagd worden om

1) foto's op te laden en een beschrijving te geven van de huidaandoening
2) daarna kan je aanvinken voor wie de consultatie start.
2) de gegevens van je kind in te voeren
3) je eigen contactgegevens in te voeren

Jij zal als ouder de communicatie met de arts doen. Dit kan uiteraard ook gebruikt worden voor andere familieleden of personen waarvoor je optreedt.

Hoe lang duurt het om antwoord te krijgen van een Skindr dermatoloog?

De dermatologen op Skindr behandelen hun eigen consultaties op de momenten die zij zelf ingepland hebben. Bij elke arts kan je zien wat de gemiddelde reactietijd is. Op deze manier krijg je een indicatie van hoelang het ongeveer duurt om een antwoord te krijgen.

Hoeveel kost een consultatie via Skindr?

Een consultatie met een dermatoloog kost via Skindr €39. De arts bekijkt je informatie en foto's en stuurt je een advies en eventueel een voorschrift/recept voor de benodigde medicatie.

Wanneer zou ik van Skindr gebruik kunnen maken?

Heb je een huiduitslag die u zorgen baart? Wil je geen weken wachten om bij een dermatoloog terecht te kunnen? Kan je moeilijk vrijaf krijgen op je werk of op school? Zie je ertegenop om parkeerplaats te zoeken en in de wachtzaal te gaan zitten? Of wil je gewoon een second opinion? Dankzij Skindr krijg je binnen enkele dagen een duidelijke diagnose, voorstel tot behandeling en (indien nodig) een voorschrift voor medicatie.


Kan ik Skindr op vakantie gebruiken?

Skindr kan je  ook op vakantie gebruiken. Je dermatoloog kan voorschriften maken die ook in buitenlandse apotheken geldig zijn. Meld dit aan je dermatoloog zodat deze een voorschrift of recept in pdf formaat bezorgt.

Kan ik Skindr gebruiken voor elk huidziekte?

Skindr is er voor al jouw bekommernissen omtrent je huid. Je kan dus met elke huidaandoening bij ons terecht, ook als je er zelf onzeker over bent of als je zelf nog twijfelt of je wel een consultatie nodig hebt. Onze dermatologen staan voor je klaar.

Dat geldt ook voor volgende aandoeningen:

  • haarziektes
  • problemen met nagels
  • problemen met zweten
Kan ik Skindr gebruiken voor bezorgdheden omtrent haar?

Voor een goede gezondheid van je haar is je hoofdhuid cruciaal. Als je een probleem hebt met je haar, dan kan je dus ook bij onze dermatologen terecht. Zij zullen zich focussen op het herstellen van je hoofdhuid om zo ook je haar te beter te kunnen verzorgen.

Een consultatie voor een haarprobleem verloopt net zo als een gewone consultatie. Al is zelf foto's nemen van je haar niet zo evident. Daarom geven we je volgende opties:

1) Laat iemand anders een foto nemen van je aandoening

2) Stuur ons een 'blanco' foto of een foto van medicatie die je al eerder nam, maar beschrijf zeer goed wat je specifieke klachten zijn

Hoe verloopt een behandeling via Skindr?
  1. Na het doorsturen van je beschrijving en je vragen stelt jouw Skindr-dermatoloog een advies en een op maat gemaakt behandelplan op.
  2. Dit behandelplan krijg je toegestuurd in je consultatie en legt je stap voor stap uit hoe je jouw aandoening het best mogelijk kan verzorgen.
  3. De nodige voorschriften voor de producten die in dat plan verwerkt zijn, worden rechtstreeks op je identiteitskaart geplaatst. Zo kan je je behandeling snel starten.
  4. Afhankelijk van je behandelplan zal je dermatoloog op verschillende momenten met je inchecken. Op deze momenten kan jij een follow-up consultatie starten waarin je dermatoloog opvolgt hoe je aandoening geneest en snel kan bijsturen indien nodig. Jij kan tijdens deze consultaties ook vragen stellen aan de arts.
Kan ik vragen stellen aan de dermatoloog? En voor hoe lang?

Via de chat in het platform kan je al je vragen stellen aan je dermatoloog, net zoals bij een fysieke consultatie. Onze dermatologen helpen je graag met je bezorgdheden en zullen dan ook steeds concrete antwoorden bieden op je vragen omtrent je huidaandoening. Je kan deze gedurende de volledige consultatie en bij opvolgmomenten stellen.

Deze blijven telkens een week lang open om bijkomende zorgen op te vangen. Na een week sluit je dermatoloog de consultatie af. Stel dus zeker je vragen binnen die week.

Krijg ik opvolging voor mijn huidprobleem?

Absoluut. Een huidaandoening verdwijnt in de meeste gevallen niet van de ene dag op de andere en wij willen patiënten doorheen dat hele proces de juiste zorg verlenen. Hoewel je oorspronkelijke consultatie wordt afgesloten eens je je behandelplan ontvangt, kan je op sleutelmomenten binnen dat plan betalende follow-up consultaties starten om op te volgen hoe je genezingsproces verloopt en om eventueel snel bij te sturen indien nodig. Tijdens de online follow-ups kan je nieuwe foto's van je aandoening uploaden en vragen stellen aan jouw dermatoloog.

Wat als ik toch een fysieke afspraak nodig heb?

In 95% van de gevallen kan de dermatoloog op basis van foto’s en dus zonder fysieke afspraak een advies en behandelplan voorstellen. De dermatoloog zal daarbij steeds aandachtig te werk gaan en zich de vraag stellen of een fysieke afspraak gunstig is.

Mocht blijken dat jouw specifieke huidaandoening toch verder onderzoek vereist in een praktijk, dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk bij de dichtstbijzijnde Skindr-dermatoloog langs kunt gaan voor verder onderzoek.

Kan ik een consultatie starten voor een probleem met zweten?

Zweten is een huidprobleem dat tot irritaties en zorgen kan leiden. Onze onze dermatologen kunnen je hier dus ook zeker mee helpen. Aangezien zweten wat moeilijker zichtbaar is op foto’s, vragen we je wel graag om zoveel mogelijk info mee te geven in de beschrijving. Op die manier kunnen onze dermatologen een specifiek advies opstellen dat bepaald is voor de correcte behandeling. Je kan van de foto's ook gebruik maken om eerder ingenomen medicatie voor deze aandoening toe te lichten.

Hulp van een dermatoloog binnen 48u.

Behandeling Starten