Veelgestelde Vragen

Hoe verloopt een Skindr consultatie?

1. Na registratie kan je je huidprobleem uitvoerig beschrijven en foto’s via je smartphone uploaden.

2. Je dermatoloog kan vragen om bijkomende informatie of bijkomende foto’s. Indien nodig, zal de dermatoloog je telefonisch contacteren.

3. De dermatoloog zal een advies geven en eventuele voorschriften voor medicatie worden onmiddellijk toegevoegd (op je identiteitskaart).

4. Je krijgt een melding van Skindr via email wanneer je arts geantwoord heeft.

5. De mogelijkheid blijft bestaan om via het platform bijkomende vragen te stellen, tot de consultatie afgesloten wordt door je dermatoloog.

Zullen mijn foto's confidentieel behandeld worden?

Zeker. Als deel van uw medisch dossier en in lijn met de GDPR-wetgeving worden foto's  opgeslagen op beveiligde servers in een gecontroleerde omgeving. Onze strenge veiligheids- en privacy standaarden zorgen voor de absolute bescherming van uw persoonlijke informatie. Uw patiëntendossier zal dan ook niet gedeeld worden met iemand die daar geen bevoegdheid voor heeft. Gelieve onze terms & conditions en privacy policy te consulteren indien u meer informatie wenst.

Wat betekent gemiddelde wachttijd?

De wachttijden in dermatologie lopen op tot enkele maanden. Skindr wil hier actief iets aan doen door de communicatie met je dermatoloog te optimaliseren. De dermatologen die bij Skindr aangesloten zijn trachten je consultatie zo snel mogelijk te beantwoorden. Afhankelijk van het door u gekozen type consult garanderen wij een antwoord binnen ofwel 5 werkdagen (kostprijs bedraagt €39), 48u (excl. weekends, kostprijs bedraagt €59) of 24u (incl. weekends, kostprijs bedraagt €99)

Wat als er medicatie nodig is? Hoe ontvang ik mijn voorschrift?

Als je medicatie nodig hebt, zal de Skindr-dermatoloog deze voorschrijven en komt deze op je identiteitskaart te staan. Als je in het buitenland bent en een voorschrift in pdf-vorm nodig hebt, dan kan je dit vragen aan je dermatoloog tijdens de consultatie.

Hoe gekwalificeerd zijn de Skindr dermatologen?

De dermatologen die bij Skindr zijn aangesloten zijn gediplomeerde en gecertificeerde  dermatologen die meestal zelf een praktijk hebben of in een ziekenhuis werken.

Wat als ik een biopsie nodig heb of er een ernstig huidprobleem vastgesteld wordt?

Mocht de dermatoloog een potentieel ernstig probleem ontdekken, zoals huidkanker, zal je geadviseerd worden om op korte termijn een afspraak te maken in de praktijk voor een eventuele biopsie of verdere onderzoeken.

Is Skindr ook beschikbaar tijdens het weekend?

Skindr is permanent beschikbaar. Je kan de omschrijving van jouw probleem en foto's doorsturen, op eender welk tijdstip. Elke dermatoloog geeft zo snel mogelijk een advies maar ook zij verdienen soms een rustpauze in het weekend. Hebt u echter gekozen voor het Skindr-consult van €99, dan mag u uiteraard antwoord verwachten binnen 24u en dat ook tijdens het weekend.

Is er terugbetaling voor een consultatie via Skindr?

Er is geen terugbetaling voor een consultatie via Skindr. Voor een consultatie bij de dermatoloog in de praktijk betaal je in België tussen €50 en €90. Daar krijg je in België €26 van terug via de mutualiteit. Een Skindr-consult start je vanaf €39. De gemiddelde wachttijd voor een consultatie in de praktijk bedraagt in België 4 maand, maar 6 maand of meer is geen uitzondering. Bij Skindr krijg je gemiddeld binnen de 48 uur antwoord en hoef je je niet te verplaatsen.

Waar worden mijn foto’s voor gebruikt?

Uw foto’s worden enkel gebruikt door uw arts bij het bepalen van een advies. Uw foto’s zullen nooit gepubliceerd worden.

Hoe kan ik een consultatie voor mijn kind doen?

Om Skindr te gebruiken moet je minstens 18 jaar zijn. Als ouder kan je wel voor je minderjarig kind een consultatie vragen. Het werkt als volgt:

1) Je zal gevraagd worden om foto's op te laden en een beschrijving te geven van de huidaandoening van je kind.

2) Daarna kan je aanvinken voor wie de consultatie bedoeld is. Je kan de gegevens van je kind invoeren.

3) Ten slotte vul je je eigen contactgegevens in.

Jij zal als ouder de communicatie met de arts doen. Dit kan uiteraard ook gebruikt worden voor andere familieleden of personen waarvoor je optreedt.

Hoe lang duurt het om antwoord te krijgen van een Skindr dermatoloog?

De Skindr-dermatologen proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Afhankelijk van het door jou gekozen type consult garanderen wij om je van een antwoord te zijn binnen ofwel 5 werkdagen, 48 uur (exclusief weekends) of 24 uur (inclusief weekends)

Hoeveel kost een consultatie via Skindr?

Een consultatie met een dermatoloog start je via Skindr vanaf €39. De arts bekijkt je informatie en foto's en stuurt je een advies en eventueel een voorschrift voor de benodigde medicatie. Je kan extra vragen stellen aan je dermatoloog via chat.

Kan ik Skindr op vakantie gebruiken?

Skindr kan je ook op vakantie gebruiken. Je dermatoloog kan voorschriften maken die ook in buitenlandse apotheken geldig zijn. Meld dit aan je dermatoloog zodat deze een voorschrift in pdf formaat bezorgt.

Kan ik Skindr gebruiken voor elk huidziekte?

Skindr is er voor al jouw bekommernissen omtrent je huid. Je kan dus met elke huidaandoening bij ons terecht. Onze dermatologen staan voor je klaar. Dat geldt ook voor volgende aandoeningen:

• problemen met haar of haarverlies

• problemen met nagels

• problemen met zweten

Kan ik Skindr gebruiken voor bezorgdheden omtrent haar?

Ja, haarverlies is een veel voorkomend probleem waarmee je ook bij onze dermatologen terecht kan. Een consultatie voor een haarprobleem verloopt net zo als een andere consultatie. Als het te moeilijk is om zelf foto's te nemen van je haar laat dan iemand anders een foto nemen van je aandoening

Kan ik vragen stellen aan de dermatoloog? En voor hoe lang?

Afhankelijk van het door jou gekozen type consult kan je via de chat in de app extra vragen stellen aan je dermatoloog, net zoals bij een fysieke consultatie. Je kan, opnieuw afhankelijk van het door jou gekozen type consult, tot een week lang vragen stellen.

Krijg ik opvolging voor mijn huidprobleem?

Absoluut. Een huidaandoening verdwijnt in de meeste gevallen niet van de ene dag op de andere en wij willen patiënten doorheen dat hele proces de juiste zorg verlenen. De dermatoloog beslist hoe lang de consultatie open blijft staan en wanneer je een (betalende) follow-up consultaties kan starten om op te volgen hoe je genezingsproces verloopt, bij te sturen indien nodig of een nieuw voorschrift te voorzien. Tijdens de online follow-ups kan je nieuwe foto's van je aandoening uploaden en vragen stellen aan jouw dermatoloog.

Wat als ik toch een fysieke afspraak nodig heb?

In 95% van de gevallen kan de dermatoloog op basis van foto’s en dus zonder fysieke afspraak een advies en behandelplan voorstellen. De dermatoloog zal daarbij steeds aandachtig te werk gaan en zich de vraag stellen of een fysieke afspraak gunstig is.

Mocht blijken dat jouw specifieke huidaandoening toch verder onderzoek vereist in een praktijk, dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk bij de dichtstbijzijnde Skindr-dermatoloog langs kunt gaan voor verder onderzoek.

Kan ik een consultatie starten voor een probleem met zweten?

Ja dat kan. Overmatig zweten is een huidprobleem waar veel mensen mee geconfronteerd worden. Het kan tot irritatie en veel ongemak leiden. Onze dermatologen kunnen je hier bij helpen. Omdat zweten moeilijk vast te leggen is op foto, vragen we je om zoveel mogelijk info mee te geven in de beschrijving. Op die manier kunnen onze dermatologen een specifiek advies opstellen.

Kan de dermatoloog mijn aandoening beoordelen op basis van foto’s?

De dermatoloog kan aan de hand van foto’s een correct advies opstellen. Indien de foto’s niet duidelijk genoeg zijn, zal de dermatoloog vragen om bijkomende foto’s op te laden. Indien het toch onmogelijk zou zijn om een advies te maken, krijg je een snelle fysieke afspraak.

Waarom krijg ik nog acne na mijn 25ste?

Geen zorgen, late onset acne komt heel vaak voor en zien we vooral bij vrouwen. De aanleiding is een teveel aan mannelijke hormonen. Veel vrouwen stoppen met de pil die hen tot dan toe heeft beschermd tegen talgpropjes. Als die bescherming wegvalt krijgen androgene hormonen speelruimte en kunnen ze de talgklieren stimuleren. Bij mannen is er een beter hormonaal evenwicht, maar supplementen kunnen acne op latere leeftijd uitlokken.

Schrijven jullie isotretinoïne voor?

Ja, bij ernstige vormen van acne kan in je behandeling overgeschakeld worden naar isotretinoïne. We starten een traject echter zelden met isotretinoïne: we kiezen altijd eerst voor de behandeling die de minste neveneffecten kan hebben. Waar je start in het spectrum, van licht tot zware behandeling, hangt af van de ernst van je acne.

Hoe kan ik een consultatie starten voor mijn kindje?

Om Skindr te gebruiken moet je minstens 18 jaar zijn. Als ouder kan je wel voor je minderjarig kind een consultatie vragen. Het werkt als volgt:

  1. Geef aan voor wie de consultatie bedoeld is en vul de gegevens van je kind in.
  2. Je zal gevraagd worden om foto's op te laden en een beschrijving te geven van de huidaandoening van je kind.
  3. Ten slotte vul je je eigen contactgegevens in. Jij zal als ouder de communicatie met de arts doen.

Dit kan uiteraard ook gebruikt worden voor andere familieleden of personen waarvoor je optreedt.

Mijn kindje heeft eczeem, wat kan ik zelf doen?
  1. Eerst en vooral is het belangrijk dat je kind niet kan krabben aan het eczeem. Als ze het eczeem open krabben kan dat namelijk een verdere infectie veroorzaken.
  2. Ten tweede moet de babyhuid zo goed mogelijk gehydrateerd worden. Smeren, smeren, smeren dus met milde badolie en huidlotion.
  3. Ten slotte vermijd je best ruwe stoffen (zoals wol) en bewegingen (zoals droogwrijven).
  4. Laat je professioneel begeleiden door een ervaren dermatoloog om het eczeem onder controle te krijgen.
Wat kan een dermatoloog doen bij haaruitval?

De dermatoloog kan je vanuit medisch onderzoek helpen bepalen om welk type haarverlies het gaat en door wat het veroorzaakt wordt. Dat is cruciaal om tot blijvende resultaten te komen. De dermatoloog kan dan namelijk je haarprobleem in de diepte en op een gepersonaliseerde manier aanpakken.

Wat zijn mogelijke behandelingen bij haaruitval?

De behandeling van haarverlies is afhankelijk van het type en van de oorzaken. Vaak wordt gebruik gemaakt van een lokale behandeling met minoxidil (stimuleert bloeddoorstroming) of medicatie met finasteride (gaat hormoon dat haarfollikel verschrompelt tegen).

Bij alopecia areata of andere ontstekingsziektes kijken we voor de behandeling eerder richting lokaal cortisone of langdurig laag gedoseerde antibiotica, bij telogeen haarverlies pakken we de oorzaak rechtstreeks aan (bv. aanvullen van bloedtekorten). Meer info vind je in deze blog.

Hoe laad ik foto's op van mijn haar?

Een consultatie voor een haarprobleem verloopt net confidentieel en betrouwbaar als een andere consultatie. We vragen daarom dus ook om foto’s op te laden. We snappen uiteraard dat een foto nemen van je haar nemen niet evident is. Dit kan je doen:

  1. Laat iemand anders een foto nemen
  2. Neem een duidelijke overzichtsfoto van je hele hoofdhuid
  3. Als er een huidverandering is zoals roodheid of ontstekingen, probeer deze goed in beeld te brengen.
Wat gebeurt er als een medewerker een fysiek consult nodig heeft na de online diagnose?

In 95% van de gevallen kan de dermatoloog op basis van foto’s en dus zonder fysieke afspraak een advies en behandelplan voorstellen. De dermatoloog zal daarbij steeds aandachtig te werk gaan en zich de vraag stellen of een fysieke afspraak gunstig is. Mocht blijken dat jouw specifieke huidaandoening toch verder onderzoek vereist in een praktijk, dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk bij de dichtstbijzijnde Skindr-dermatoloog langs kunt gaan voor verder onderzoek.

Kunnen gezinsleden van medewerkers ook gebruik maken van Skindr?
Hoe wordt de privacy en vertrouwelijkheid van de medische gegevens van onze werknemers gegarandeerd?

Ja. Als deel van het medisch dossier van de patiënt en in lijn met de GDPR-wetgeving worden foto's opgeslagen op beveiligde servers in een gecontroleerde omgeving. Onze strenge veiligheids- en privacy standaarden zorgen voor de absolute bescherming van de persoonlijke informatie van de patiënt. Het patiëntendossier zal dan ook niet doorgestuurd worden naar iemand die daar geen bevoegdheid voor heeft. Gelieve onze terms & conditions en privacy policy te consulteren indien u meer informatie wenst.

Hoe kunnen wij als bedrijf gebruiken maken van Skindr?

Betrouwbaar advies van een dermatoloog was nog nooit zo dichtbij.

Hoe werkt het? (25sec)