Veelgestelde Vragen

Wat als ik toch een fysieke afspraak nodig heb?

In 95% van de gevallen kan de dermatoloog op basis van foto’s en dus zonder fysieke afspraak een advies en behandelplan voorstellen. De dermatoloog zal daarbij steeds aandachtig te werk gaan en zich de vraag stellen of een fysieke afspraak gunstig is. Mocht blijken dat jouw specifieke huidaandoening toch verder onderzoek vereist in een praktijk, dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk bij de dichtstbijzijnde Skindr-dermatoloog langs kunt gaan voor verder onderzoek.

Krijg ik opvolging voor mijn huidprobleem?

Absoluut. Een huidaandoening verdwijnt in de meeste gevallen niet van de ene dag op de andere en wij willen patiënten doorheen dat hele proces de juiste zorg verlenen. Hoewel je oorspronkelijke consultatie wordt afgesloten eens je je behandelplan ontvangt, kan je op sleutelmomenten binnen dat plan betalende follow-up consultaties starten om op te volgen hoe je genezingsproces verloopt en om eventueel snel bij te sturen indien nodig. Tijdens de online follow-ups kan je nieuwe foto's van je aandoening uploaden en vragen stellen aan jouw dermatoloog.

Kan ik vragen stellen aan de dermatoloog? En voor hoe lang?

Via de chat in het platform kan je al je vragen stellen aan je dermatoloog, net zoals bij een fysieke consultatie. Onze dermatologen helpen je graag met je bezorgdheden en zullen dan ook steeds concrete antwoorden bieden op je vragen omtrent je huidaandoening. Je kan deze gedurende de volledige consultatie en bij opvolgmomenten stellen, tot jouw dermatoloog de behandeling als afgerond ziet.

Hoe verloopt een behandeling via Skindr?
  1. Na het doorsturen van je beschrijving en je vragen stelt jouw Skindr-dermatoloog een advies en een op maat gemaakt behandelplan op.
  2. Dit behandelplan krijg je toegestuurd in je consultatie en legt je stap voor stap uit hoe je jouw aandoening het best mogelijk kan verzorgen.
  3. De nodige voorschriften voor de producten die in dat plan verwerkt zijn, worden rechtstreeks op je identiteitskaart geplaatst. Zo kan je je behandeling snel starten.
  4. Afhankelijk van je behandelplan zal je dermatoloog op verschillende momenten met je inchecken om de genezing op de voet op te volgen.

Is er terugbetaling voor een consultatie via Skindr?

Er is geen  terugbetaling voor een consultatie via Skindr. Voor een consultatie bij de dermatoloog in de praktijk betaal je in België tussen €50 en €90. De meeste dermatologen vragen €55 voor een consultatie in de praktijk. Daar krijg je €21 van terug via de mutualiteit. Je betaalt via Skindr in de meeste gevallen ongeveer hetzelfde. De gemiddelde wachttijd voor een consultatie in de praktijk bedraagt in België 4 maand, maar 6 maand of meer is geen uitzondering. Bij Skindr krijg je gemiddeld binnen de 48u antwoord en hoef je je niet te verplaatsen.

Hoeveel kost een consultatie via Skindr?

Een consultatie met een dermatoloog kost via Skindr €39. De arts bekijkt je informatie en foto's en stuurt je een advies en eventueel een voorschrift/recept voor de benodigde medicatie.

Hoe kan ik een consultatie voor mijn kind doen?

Om Skindr te gebruiken moet je minstens 18 jaar zijn. Als ouder kan je wel voor je minderjarig kind een consultatie vragen. Je zal als ouder de communicatie met de arts doen. Dit kan uiteraard ook gebruikt worden voor andere familieleden of personen waarvoor je optreedt.


Wat betekent gemiddelde wachttijd?

De wachttijden in dermatologie lopen op tot enkele maanden. Skindr wil hier actief iets aan doen door de communicatie met uw dermatoloog te optimaliseren. De dermatologen die bij Skindr aangesloten zijn trachten uw consultatie zo snel mogelijk te beantwoorden. Op het profiel van elke arts ziet u de gemiddelde responstijd van elke arts afzonderlijk. Dit helpt u een idee geven van de reactietijd van uw dermatoloog. Dit is nog steeds een gemiddelde, dus er wordt niet van de arts verwacht binnen deze tijd te antwoorden. Onze dermatologen werken op verschillende uren en dit wordt aangeduid op het profiel van de dermatoloog. Meestal vallen weekend en nacht buiten de werkuren en gaat ook een dermatoloog soms op vakantie.

Hoe verloopt een Skindr consultatie?

1. Na registratie kan je je huidprobleem uitvoerig beschrijven en foto’s via je smartphone uploaden.2. Je dermatoloog kan vragen om bijkomende informatie of bijkomende foto’s. Indien nodig, zal de dermatoloog je telefonisch contacteren.3. Als de informatie en foto’s voldoende duidelijk zijn, zal je dermatoloog een diagnose en behandelplan voorstellen. Eventuele voorschriften voor medicatie worden onmiddellijk toegevoegd.4. Je krijgt een melding van Skindr via email wanneer je arts geantwoord heeft.5. De mogelijkheid blijft bestaan om via het platform bijkomende vragen te stellen, tot de consultatie afgesloten wordt door je dermatoloog.

Hulp van een dermatoloog binnen 48u.

Behandeling Starten