Frequently Asked Questions

Is er terugbetaling voor een consultatie via Skindr?

Er is geen  terugbetaling voor een consultatie via Skindr. Voor een consultatie bij de dermatoloog in de praktijk betaal je in België tussen €50 en €90. De meeste dermatologen vragen €55 voor een consultatie in de praktijk. Daar krijg je €21 van terug via de mutualiteit. Je betaalt via Skindr in de meeste gevallen ongeveer hetzelfde. De gemiddelde wachttijd voor een consultatie in de praktijk bedraagt in België 4 maand, maar 6 maand of meer is geen uitzondering. Bij Skindr krijg je gemiddeld binnen de 48u antwoord en hoef je je niet te verplaatsen.

Hoeveel kost een consultatie via Skindr?

Een consultatie met een dermatoloog kost via Skindr €39. De arts bekijkt je informatie en foto's en stuurt je een advies en eventueel een voorschrift/recept voor de benodigde medicatie.

Hoe kan ik een consultatie voor mijn kind doen?

Om Skindr te gebruiken moet je minstens 18 jaar zijn. Als ouder kan je wel voor je minderjarig kind een consultatie vragen. Je zal eerst de gegevens van je kind moeten invoeren en nadien ook je eigen gegevens. Je zal als ouder de communicatie met de arts doen. Dit kan uiteraard ook gebruikt worden voor andere familieleden of personen waarvoor je optreedt.


Wat betekent gemiddelde wachttijd?

De wachttijden in dermatologie lopen op tot enkele maanden. Skindr wil hier actief iets aan doen door de communicatie met uw dermatoloog te optimaliseren. De dermatologen die bij Skindr aangesloten zijn trachten uw consultatie zo snel mogelijk te beantwoorden. Op het profiel van elke arts ziet u de gemiddelde responstijd van elke arts afzonderlijk. Dit helpt u een idee geven van de reactietijd van uw dermatoloog. Dit is nog steeds een gemiddelde, dus er wordt niet van de arts verwacht binnen deze tijd te antwoorden. Onze dermatologen werken op verschillende uren en dit wordt aangeduid op het profiel van de dermatoloog. Meestal vallen weekend en nacht buiten de werkuren en gaat ook een dermatoloog soms op vakantie.

Hoe verloopt een Skindr consultatie?

1. Na registratie kan je je huidprobleem uitvoerig beschrijven en foto’s via je smartphone uploaden.2. Je dermatoloog kan vragen om bijkomende informatie of bijkomende foto’s. Indien nodig, zal de dermatoloog je telefonisch contacteren.3. Als de informatie en foto’s voldoende duidelijk zijn, zal je dermatoloog een diagnose en behandelplan voorstellen. Eventuele voorschriften voor medicatie worden onmiddellijk toegevoegd.4. Je krijgt een melding van Skindr via email wanneer je arts geantwoord heeft.5. De mogelijkheid blijft bestaan om via het platform bijkomende vragen te stellen, tot de consultatie afgesloten wordt door je dermatoloog.

Klaar om je consultatie te starten?

Consultatie Starten