Veelgestelde vragen

Hoe werkt Skindr?

Wat betekent een ‘online consultatie’ via het ‘Skindr’ platform?

1. Na (eenmalige) registratie kan je een dermatologisch probleem uitvoerig beschrijven en relevante foto’s via smartphone uploaden

2. Je informatie komt terecht op het Skindr platform van jouw dermatoloog.  Deze kan vragen om bijkomende informatie of bijkomende foto’s. Indien nodig, zal de dermatoloog je telefonisch contacteren.

3. Als de informatie en foto’s voldoende duidelijk zijn, zal je dermatoloog binnen 48u (meestal sneller) een diagnose en behandelplan voorstellen. Eventuele  voorschriften voor medicatie worden onmiddellijk toegevoegd.

4. Nadat je via mail melding hebt gekregen dat een antwoord beschikbaar is, kan je inloggen op het platform om je dossier te bekijken en eventuele voorschriften uit te printen.

5. De mogelijkheid blijft bestaan om via het platform bijkomende vragen te stellen, tot de consultatie afgesloten wordt door je dermatoloog.

6. Voor het gebruik van het Skindr platform bestaat voorlopig geen terugbetaling door de mutualiteit. De kostprijs voor deze service bedraagt 28 euro. Dit komt overeen met je eigen bijdrage in geval van een fysieke consultatie in de praktijk.

7. De accuraatheid van diagnosestelling en het behandelplan van een ‘online consultatie’ via het ‘Skindr’ platform is volledig equivalent aan een fysieke consultatie en maakt deze laatste meestal overbodig.

Wat betekent “binnen de 48 werkuren”?

De wachttijden in dermatologie lopen op tot enkele maanden. Skindr wil hier actief iets aan doen door de communicatie met uw dermatoloog te optimaliseren. De dermatologen die bij Skindr aangesloten zijn trachten uw consultatie zo snel mogelijk te beantwoorden. Zij streven er naar om elke consultatie binnen de 48 werkuren aan te vangen. Gemiddeld is dit binnen de 24u. Werkuren betekent binnen de uren dat een dermatoloog normaal werkt. Dit kan per dermatoloog verschillen en wordt aangeduid op het profiel van de dermatoloog. Meestal vallen weekend en nacht buiten de werkuren en gaat ook een dermatoloog soms op vakantie.

Hoe kan ik een consultatie voor mijn kind doen?

Om Skindr te gebruiken moet je minstens 18 jaar zijn. Als ouder kan je wel voor je minderjarig kind een consultatie vragen. Je zal eerst de gegevens van je kind moeten invoeren en nadien ook je eigen gegevens. Je zal als ouder de communicatie met de arts doen.

Dit kan uiteraard ook gebruikt worden voor andere familieleden of personen waarvoor je optreedt.


Skindr Kwaliteitsgarantie

Heeft de dermatoloog voldoende informatie met mijn foto's?

Bij de overgrote meerderheid wel.

In de dermatologie geldt erg vaak de regel: 'één blik, één diagnose', hetgeen betekent dat een gedetailleerde foto van het probleem meestal voldoende is om een diagnose te kunnen stellen.

In het uitzonderlijke geval dat de doorgestuurde foto's toch niet mochten volstaan, kan het zijn dat de dermatoloog vraagt extra foto's door te sturen of toch een afspraak te plannen in de praktijk. In dit laatste geval zal de dermatoloog zelf een afspraak op korte termijn voorstellen.

Is Skindr ook beschikbaar tijdens het weekend?

Skindr is permanent beschikbaar. U kan de omschrijving van uw probleem en foto's doorsturen, op gelijk welk tijdstip. U krijgt ten laatste binnen de 48 uur (meestal sneller) een accurate diagnose en voorstel voor behandeling.

Hoe gekwalificeerd zijn de Skindr dermatologen?

De dermatologen die bij Skindr zijn aangesloten, zijn gediplomeerde en gecertificeerde Belgische dermatologen die meestal zelf een praktijk hebben of in een ziekenhuis werken.

Kan ik een Skindr consultatie aanvragen voor mijn kind?

Ja. Alle Skindr dermatologen behandelen dagelijks kinderen, inclusief baby's, peuters, kleuters en tieners.

Wat als ik een biopsie nodig heb of er een ernstig huidprobleem vastgesteld wordt?

Mocht de dermatoloog een potentieel ernstig probleem ontdekken, zoals huidkanker, zal u op korte termijn een afspraak krijgen in de praktijk voor een eventuele biopsie of verdere onderzoeken.

Wat als er medicatie nodig is?

Als de voorgestelde behandeling het gebruik van medicatie vereist, zal het voorschrift voor die medicatie onmiddellijk toegevoegd worden.

Privacy en Confidentialiteit

Zullen mijn gegevens confidentieel behandeld worden?

Ja. Uw privacy is heel belangrijk voor ons, alsook het confidentieel behandelen van uw gegevens. In compliance met de GDPR-wetgeving zullen medische gegevens geëncrypteerd opgeslagen worden op beveiligde computerservers in een gecontroleerde omgeving. Onze strenge veiligheids- en privacy standaarden zorgen voor de absolute bescherming van uw persoonlijke informatie. Gelieve onze terms & conditions en privacy policy te consulteren indien u meer informatie wenst.

Waar worden mijn foto’s voor gebruikt?

Uw foto’s worden enkel gebruikt door uw arts bij het bepalen van een advies. Uw foto’s zullen nooit gepubliceerd worden.

Medische Dienstverlening

Hoe lang duurt het om antwoord te krijgen van een Skindr dermatoloog?

U ontvangt ten laatste binnen de 48u (meestal sneller) een antwoord van de dermatoloog.

Dit antwoord omvat een diagnose, een voorstel voor behandeling en (indien nodig) een voorschrift voor medicatie.

Wanneer zou ik van Skindr gebruik kunnen maken?

Heb je een huiduitslag die u zorgen baart?
Wil je geen weken wachten om bij een dermatoloog terecht te kunnen?
Kan je moeilijk vrijaf krijgen op je werk of op school?
Zie je ertegenop om parkeerplaats te zoeken en in de wachtzaal te gaan zitten?
Of wil je gewoon een second opinion?

Dankzij Skindr krijg je binnen de 48u een duidelijke diagnose, voorstel tot behandeling en (indien nodig) een voorschrift voor medicatie


Waarom zou ik Skindr gebruiken?

Er zijn eigenlijk 4 redenen waarom u Skindr zou gebruiken: tijd, gemak, expertise en gemoedsrust. Dankzij Skindr hoeft u geen weken of maanden te wachten alvorens een gecertificeerd dermatoloog uw huidprobleem onderzoekt. U hoeft er zelfs uw huis niet voor te verlaten om een diagnose en voorstel voor behandeling te ontvangen. Wees niet langer onnodig ongerust. Boek een Skindr consultatie en ontvang binnen 48 uur een diagnose en behandelplan van uw huidprobleem.

Klaar om een consultatie te starten?

By browsing this site, you agree to our Cookies Policy