Het begin van een nieuw jaar brengt niet alleen frisse kansen met zich mee, maar het is ook het perfecte moment om onze skincare-routine een boost te geven. Of je nu een skincare expert bent of net begint met je huidverzorgingsreis, hier zijn enkele veelvoorkomende goede voornemens voor een stralende, gezonde huid in het komende jaar.

1. Hydratatie als prioriteit

Goede hydratatie is de sleutel tot een gezonde huid. Het voornemen om voldoende water te drinken en hydraterende producten te gebruiken, helpt je huid gehydrateerd te blijven en een stralende gloed te behouden.

2. Dagelijkse zonbescherming

Bescherming tegen de zon is een voornemen dat nooit uit de mode raakt. Het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen en voorkomt vroegtijdige veroudering.

3. Regelmatige en grondige reiniging

Een consistente reinigingsroutine is essentieel. Zorg ervoor dat je 's ochtends en 's avonds je gezicht reinigt om make-up, vuil en overtollige olie te verwijderen. Kies voor zachte reinigingsmiddelen om de natuurlijke oliën van de huid niet te strippen.

En nee… niet alleen met een make-up wipe!

4. Aandacht voor anti-aging

Voorkomen is beter dan genezen. Voeg anti-aging producten toe aan je routine, zoals producten met retinol, vitamine C en antioxidanten, om de tekenen van veroudering te verminderen en een jeugdige uitstraling te behouden.

5. Regelmatig exfoliëren

Dode huidcellen kunnen de huid dof maken en poriën verstoppen. Het regelmatig exfoliëren, maar niet overdreven, helpt bij het vernieuwen van de huid en het bevorderen van een egale teint.

6. Genoeg nachtrust

Een goede nachtrust is van vitaal belang voor een gezonde huid. Maak er een gewoonte van om voldoende te slapen om het herstelproces van de huid te bevorderen en donkere kringen en wallen te verminderen.

7. Gezonde voeding

Wat je in je lichaam stopt, heeft invloed op je huid. Het voornemen om voedingsmiddelen met antioxidanten, vitamines en gezonde vetten te eten, zal niet alleen je algehele gezondheid verbeteren, maar ook je huid laten stralen.

8. Skincare, op jouw maat

Elke huid is uniek, en dus vereist ook elke huid een op maat gemaakte verzorging. Neem de tijd om je huidtype te begrijpen en pas je skincare routine aan op de behoeften van jouw huid. Een dermatoloog kan je hierbij helpen, ook een van onze online dermatologen!

9. Minder stress, meer self-care

Stress heeft invloed op de huidconditie. Maak ruimte voor self-care activiteiten zoals meditatie, yoga of een ontspannend bad om stress te verminderen en je huid te laten stralen.

10. Regelmatige huidcontroles

Huidgezondheid begint bij preventie. Maak het voornemen om regelmatig je huid te controleren op verdachte plekjes of veranderingen. Vroege detectie van huidproblemen is cruciaal. Raadpleeg daarom bij huidproblemen je dermatoloog voor een professionele mening.

Betrouwbaar advies van een dermatoloog was nog nooit zo dichtbij.

Hoe werkt het? (25sec)